Dojo News & Blog | Breikkarit ravintotestiin: ensimmäisen kuukauden tuloksia | B-Boy & B-Girl Dojo

Breikkarit ravintotestiin: ensimmäisen kuukauden tuloksia

Jun 14, 2017 12:041 month ago

Breikkarit ravintotestiin -projektia on takana noin kuukausi ja on aika raportoida hieman fiiliksiä!

Kuten edellisessä blogissa kerroimme, niin ensimmäinen tapaaminen ravintovalmentaja Harri Männistön kanssa osoitti, että meidän proteiininsaantimme on ollut aikaisemmin liian vähäistä.

Pienet muutokset ruokavaliossa ja etenkin proteiinin saannin lisääminen ovat selvästi lisänneet energiatasoja ja jaksamista sekä treenissä, että muutenkin arjessa. Palautuminen on ollut selvästi nopeampaa, mikä on tehnyt olosta voimakkaamman, tasapainoisemman ja virkeämmän. Päässä on ollut kirkas olo ja tuntuu, että saa enemmän aikaan. Asioiden aloittaminen on ollut helpompaa, sillä virtaa on riittänyt.  

Molemmilla kuukausi oli hyvin kiireinen, minkä takia treenisalilla vietetty aika ei vastannut ihan toiveitamme. Nyt kuitenkin aikataulut helpottavat, joten aikomuksena on treenata kovaa ja valmistautua legendaarisiin KPO Breaks -jameihin, jotka järjestetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen taas Kuopiossa 1.7.

Kesän ekat ulkotreenit

Treenisalin tuntemuksista Jussi kuitenkin raportoi, että hän on jaksanut vetää pidempiä treenejä kuin aiemmin, mikä on myös nostanut treenimotivaation korkealle. Itselläni noin neljä vuotta sitten leikattu olkapää alkoi tuntua vahvemmalta. Aloin jopa vihdoin uskaltaa tehdä jälleen baby freezen leikatulle kädelle ilman vauhdin hidastamista ja suurta varomista, mikä tuntuu isolta askeleelta! Pientä takapakkia freezejen treenaamisessa kuitenkin tuli, kun ranne vääntyi, mutta kohta jatkuu taas! :)

Uusi tapaaminen Harrin kanssa osoitti, että molemmilla on kehon koostumus alkanut muuttua hyvään suuntaan. Vaikka meille ensisijainen tavoite onkin saada tanssi kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla ja nostaa vireystaso korkealle, niin silti rasvaprosentin laskeminen oli kiva uutinen ja konkreettisempi tulos ravintotestissämme. 

Proteiinien kanssa jatkamme siis samaan malliin kuin tähänkin mennessä, eli 3-4 korttipakallista proteiinipitoista ravintoa päivässä. Nyt ajattelimme kokeilla hamppuproteiinilisän sijaan CocoVin riisi- ja herneproteiinien yhdistelmää, sillä sitä Harri suositteli hyvän aminohappokoostumuksensa ansioista. 

Lisäksi seuraavan kuukauden ajaksi otamme fokukseen myös mahdollisimman puhtaan ja tulehdusta alentavan ravinnon. Katsotaan lähteekö tämä auttamaan esimerkiksi kroonistuneiden kipujen kanssa.

Tässä Harrin vinkit tulehdusta alentavaan ravintoon:

  • Niukasti: sokeria, puhdistettua (gluteeni)viljaa, punaista lihaa, ei-hapanmaitotuotteita, rasvassa paistettuja juttuja (sipsit, ranut, friteeratut), leivonnaiset, jäätelöt, makeiset, olut…
  • Runsaasti: värikkäitä kasviksia, marjoja, hedelmiä, rasvaista kalaa, siemeniä, pähkinöitä (saksan paras), oliiviöljyä, avokadoa, chiaa, hamppuöljyä, punaviiniä kohtuudella (oluen sijaan), vihreää teetä, kasvikunnan proteiineja, Cocovi kaakaonibs&-jauhe, Opti-MSM…

Nyt siis sokeri ja viljat mahdollisimman niukalle käytölle ja opti-msm, chian siemenet ynnä muut käyttöön!

Startattiin chian siemenien käyttö chia-sitruunatuorepuurolla mansikoiden kera. Tsekkaa resepti TÄSTÄ.

Raportoimme tuloksia ja tuntemuksia seuraavassa blogissamme. Ole siis kuulolla! 

-AT / Bboydojo.com